Húsmentes a jövő? A kérdésre nehéz választ adni, de egy biztos, a növényi alapú táplálkozásra való igény világszerte felerősödött, és ezt a tendenciát egyik vendéglátóhely sem hagyhatja figyelmen kívül. A Piqniq Budapest februári eseményén gasztropszichológussal, bloggerekkel és húsmentes vendéglátóhely tulajdonosaival jártuk körül ezt az igen összetett témát. Mi áll a trend mögött? Hogyan tud az alapvetően húsközpontú magyar gasztronómia választ adni az új fogyasztói igényekre? Miért kell, hogy választ adjon rá? A provokatív cím ellenére eseményünkön nem a húsevők és vegánok közötti árkok mélyítése, hanem a gondolatébresztés volt a fő cél.
Időpont: 2019. február 21. (csütörtök) 17:30 – 21:00
Helyszín: Horizont Café – és volt Horizont mozi – 1073 Budapest, Erzsébet krt. 13.
Előadónk és résztvevőink:
- Forgács Attila – gasztropszichológus
- Bede Anna – a vegasztromania blog szerzője
- Szűcs Ádám – az Egy nap a városban szerzője
- Antalóczy György – a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro tulajdonosa
- Szatmári „Főzelékes” Feri – a Feri, a főzelékes blog és két szakácskönyv írója
- Saás Petra – a Fruccola tulajdonosa
- Papp Péter – a Las Vegan’s étteremlánc tulajdonosa és a Vegan Garden alapítója
- Pethő Dániel – a Csalogány26 étterem társtulajdonosa
- Várvizi Péter – élelmiszermérnök, a Larus Étterem kreatív séfje