Kitartóan népszerű téma a süti készítés, ömlik az ilyen jellegű tartalom a social media felületein. Régen túlléptünk a krémesek és a rigó jancsik egyszerű világán, teret nyert a kreativitás, az újítás, trendi lett a mentes és a vegán vonal is. Nem csoda, hogy az örömsütésen túl sokan vágnának bele a süti bizniszbe saját vállalkozás indításával. Mikor és hogyan érdemes az otthoni konyha tepsijén túl tekinteni? Mi kell egy cukrászat beindításához? Milyen engedélyek szükségesek? Mitől lesz sikeres a projekt, és hogyan lehet szintet lépni? A Piqniq Budapest eseményén üzletnyitási tanácsadóval és befutott brandek tulajdonosaival beszélgettünk arról, milyen lehetőségekkel és kihívásokkal kell szembe néznie ma egy sütis vállalkozónak.
Időpont: 2018. november 22. (csütörtök) 18:00–20:00
Helyszín: Flow Specialty Coffee Bar & Bistro – 1062 Budapest, Andrássy út 66.
Résztvevőink:
- Márk Szonja – cukrász, az Édesem cukrászda tulajdonosa
- Rétfalvi-Kurucz Alexandra – üzletnyitási tanácsadó, konyhatechnológus tervező – Étterem nyitás – Gasztro tanácsadás,
- Sallay Fanni – cukrász, a Cake Shop Budapest tulajdonosa
- Kinga Szász – közgazdász, közbeszerzési tanácsadó, a Chouchou alapítója
- Oltványi Zsolt – multi-elhagyó, a Mentes cukrászüzem tulajdonosa
- Varga Margit – cukrász, korábban a Zazzi cukrászda tulajdonosa